Masters dames eindigen tweede in interclub

De masters dames namen opnieuw deel aan de interclub. Na een mooie zesde plaats vorig jaar wilden ze dit jaar hoger eindigen. De wedstrijd ging door in Tienen. De zon was van de partij. Op de piste was een vrij sterke wind voelbaar.

Edith Van Roosendaal en Maria Paps mochten om 13u30 de spits afbijten in respectievelijk verspringen en discuswerpen.
Edith begon zeer sterk. Tot 3x toe verbeterde ze haar persoonlijk record. Haar beste sprong was 4m30 ver wat goed was voor een tweede plaats. Maria wierp de discus bij haar derde worp 16m94 wat een tiende plaats opleverde.
In de 100 m stond Ann Schillewaert aan de start. Ze finishte in een sterke 13'85 wat een 2e plaats opleverde. Ze liep een persoonlijk record maar door een te sterke rugwind kan deze prestatie niet gehomologeerd worden. Na deze 3 proeven stonden de Looise dames op een mooie 2e plaats.
Vervolgens stond de 800 m op het programma. Anja Peeters nam van in het begin resoluut de leiding. Even leek het er op dat enkele concurrenten haar tempo wilden volgen. Al snel bleek dat Anja te sterk was voor de overige deelnemers. Ze liep alleen naar een mooie 2'26"34.
Na het verspringen nam Edith ook deel aan de 200 m. Ze finishte als tweede in 29"04.
Ann Schillewaert nam naast de 100 m ook deel aan het kogelstoten. Ook in deze proef leverde ze een mooie prestatie af. Ze werd 4e met 8m51.
In de tussenstand bleef Looise op een tweede plaats staan. Even naderden we de Dilbeekse AC tot op drie punten, Rieme bleef 3e op een zevental punten van Looise. De tweede plaats met bijhorende promotie was dus nog geen zekerheid.
Als laatste individuele nummer stond de 3000 m geprogrammeerd. Op deze afstand kwam Liliane Coomans in actie. Vooraf had ze gezegd dat ze met 12'30" zeer tevreden zou zijn. Vorig jaar liep ze op deze afstand tijdens de interclub 12'49", de conditie was dit jaar echter weer wat beter. Ze nam een snelle start, na 1 km kwam ze door in 3'45". We vreesden even dat er een terugval zou komen. Na 2 km liet ze 8'00" noteren, uiteindelijk finishte ze in 12'09"79 wat een persoonlijk record is.
Als afsluitende proef stond de 4 x 100 m op het programma. De ploeg bestond uit Edith, Anja, Maria en Ann. Hopen dat de stokwissels goed zouden verlopen en dat Rieme niet te veel plaatsen voor ons zouden eindigen. De dag eindigde echter zoals hij begonnen was, namelijk met een schitterend resultaat. Ze werden 3e in 59'52". Deze tijd is eveneens goed voor een nieuw clubrecord!
De tweede plaats na de Dilbeekse AC is dan ook dubbel en dik verdiend!
Zeer tevreden atletes, een tevreden coach en supporters.
Volgend jaar worden de regels omtrent de interclubs voor masters gewijzigd. Aangezien de heren als vierde eindigden en dus hun plaats in eerste behouden zou dit betekenen dat de masters dames en heren in eerste afdeling uitkomen.
Voor de uitslag van de dames : klik hier
Voor de foto's : klik hier

 


Zilver en brons voor Johan Pieroni op BK

Johan Pieroni heeft zilver en brons behaald op het BK masters van 14 maart in Gent. Zilver behaalde hij op de 200 m met een tijd van 24"64, brons op de 400 m met een tijd van 54"27. Deze tijd is eveneens een nieuw clubrecord.
Johan werd 2 x provinciaal kampioen.Limburgs record voor Messalina Pieroni.

Messalina heeft op 14 februari in Gent een nieuw Limburgs record gelopen in de 300 meter voor scholieren dames. Zij finishte in 40"95. Het vorige record dateerde van 2006 en stond op 41"34.


Goud en zilver en brons op Vlaamse veldloopkampioenschappen in Rotselaar

Op zondag 15 februari organiseerde ROBA de cross cup in Rotselaar. Deze wedstrijd was tevens het Vlaams veldloopkampioenschap.

Jelle Vangenechten mocht als eerste Laakdalse atleet starten. Hij legde beslag op de 2e plaats in de G-loop. Hij finishte op slechts 5" van de winnaar.

Bij de kadetten dames finishte Lore Alenteyns op een 31e plaats. Zij liep 2200 meter in 8'10", Melanie Gilis finishte 2" later en legde beslag op de 32e plaats.

Bij de kadetten heren stond Brent Theys aan de start. Hij liep 2700 meter in 10'12" en werd met deze tijd 32e.

In de aflossingen bij de pupillen meisjes vormde Tinne Mennes ploeg samen met Janssens Amber en Kerckhofs Feike. Zij legden beslag op de 16e plaats in een tijd van 11'30". In de tweede looise ploeg vormde

Sita Vanderweyer van onderafdeling Laakdal ploeg met Jade Paps en Ine Blockx. Zij eindigden als 27e in 12'08".

In de aflossingen bij de miniemen meisjes over 3700 meter werd Anke Verbiest samen met Bo Paps en Amber Vandezande mooi 3e in 13'18". In dezelfde wedstrijd vormde Sofie Serre ploeg met Antje Valkeneers en Manon Swerts. Zij werden 13e in 14'11".

De miniemen jongens hun aflossingswedstrijd was eveneens 3700 meter lang. Renzo Exelmans liep samen met Kobe Raymaekers en Ignace Vanwetswinkel naar een 15e plaats in 14'12".

De wedstrijd bij de masters dames kleurde vooraan blauw en geel. Anja Peeters finishte 2e. Zij liep de 4200 meter in 15'50" wat goed was voor zilver in haar leeftijdscategorie.

Rachel Enkels werd 3e algemeen. Zij finishte in 15'56" en deze prestatie was goed voor goud in haar leeftijdscategorie.

Bij de masters mannen tenslotte was er een aparte reeks voor de mannen ouder dan 50 jaar.

Yves Exelmans ging rustig van start maar kon eenmaal op dreef heel wat concurrenten inhalen. Hij finishte als 20e algemeen in 15'50". Hij werd hiermee 12e in zijn leeftijdscategorie. Luc Pittevils werd 25e algemeen in 16'04" wat goed was voor brons bij de M+60.

Benny Bens werd 31e algemeen in 16'32" en werd hiermee 17e in zijn leeftijdscategorie.


PK veldlopen te Bree

Op zondag 1 februari werd in Bree het provinciaal kampioenschap veldlopen georganiseerd. Voor het verslag van Paul de Meijer : klik hier


Veldloop Herentals

Op zondag 18 januari ging in Herentals de jaarlijkse veldloop door. Voor het verslag van Paul De Meijer : klik hier


Veldloop Looise AV

Op zaterdag 3 januari werd de 5e avondveldloop georganiseerd in Tessenderlo. De regen en de sneeuw hadden het parcours zeer zwaar gemaakt.

Voor een verslag van Paul De Meijer : klik hier

Foto's Looise av.

Voor groter formaat : klik op foto


Veldloop Lilse bergen

Op zondag 21 december organiseerde ATAC de jaarlijkse veldloop op de Lilse bergen.

Voor het verslag van Paul De Meijer : klik hier.

klik op foto voor groter formaat

In de voormiddag werd er al een stratenloop georganiseerd. Liliane Coomans werd 1e dame in de wedstrijd over 5 km, zij finishte in 22:21 en werd 16e algemeen. Jelle Vangenechten finishte in de wedstrijd over 5 km op een 12e plaats. Hij liep de 5 km in 20:39. Benny Bens eindigde op de 14e plaats, hij finishte in 21:34.


Veldloop Arendonk

Op 30 november ging de veldloop in Arendonk door. Voor het verslag van Paul De Meijer : klik hier.


Veldloop Genk

Op zondag 23 november vond de veldloop in Genk plaats. Deze veldloop maakt deel uit van het Limburgs Cross Criterium (LCC). Voor het verslag van Paul De Meijer over zijn atleten : klik hier.


Veldloop Bonheiden

Het winterseizoen is begonnen. In Bonheiden namen de atleten van Paul De Meijer deel aan de veldloop. Voor het verslag : klik hier


Looise AV neemt met heren- en damesploeg deel aan ekiden in Brussel

Op zaterdag 18/10 nam Looise AV zowel met een heren- als damesploeg deel aan de ekiden. De bedoeling van een ekiden is om met een ploeg van 6 atleten de volledige marathonafstand te lopen.

Voor het verslag van de heren : klik hier

Voor het verslag van de dames : klik hier

Voor sfeerfoto's : klik hier


Lore Alenteyns behaalt titel bij de miniemen meisjes

In het nationaal criterium voor de jeugd te Nijvel dat al jaren beschouwd wordt als het officieuse Belgische kampioenschap voor pupillen en miniemen heeft Lore Alenteyns de kampioentitel in de 1000m voor miniemen meisjes behaald. Zij finishte in een sterke tijd van 3’06”00.
Lore heeft hiermee ook het clubrecord op haar naam geschreven dat sinds 1993 op naam stond van Vicky Mac Pherson in een tijd van 3’08”97.


Verslag BK aflossingen in Jambes

Op 21 september werd in Jambes gestreden voor de Belgische titels.

Voor het verslag van Paul De Meijer : klik hier

wachten in de oproepruimte en de zenuwen weglachen                     Op weg naar de start